Surinaamse bami met gekruide kippendijfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Surinaamse bami met gekruide kippendijfilet

Surinaamse bami met gekruide kippendijfilet

Deze bami is perfect voor als je wat minder tijd hebt en toch gezond wilt eten. Onze kipleverancier heeft de kippendijfilet alvast voor jou gekruid met 5-kruidenpoeder. Dit Oosterse kruidenmengel bestaat uit kassia of kaneel, kruidnagel, steranijs, venkelzaad en sichuanpeper.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kippendijstukjes

225 gram

Groentemix

(Kan bevatten Selderij)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

75 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Ketjap manis

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)695 kcal
Energie (kJ)2908 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten30 g
Zout0 g

Benodigdheden

Mes
Hapjespan

Instructies

Snijd de knoflook en de gember fijn
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Schil de gember en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn.

Voeg de groentemix toe aan de kippendijfilet
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijfilet 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de gember, knoflook en groentemix toe.

3

Voeg vervolgens de soja- en ketjapsaus toe. Breng op smaak met peper en zout en bak afgedekt 5 – 7 minuten.

Voeg de noedels toe
4

Kook ondertussen de noedels 3 – 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Verdeel over de borden
5

Verdeel het gerecht over de borden en breng op smaak met extra ketjap naar smaak