Deze bami is perfect voor als je wat minder tijd hebt en toch gezond wilt eten. Onze kipleverancier heeft de kippendijfilet alvast voor jou gekruid met 5-kruidenpoeder. Dit Oosterse kruidenmengel bestaat uit kassia of kaneel, kruidnagel, steranijs, venkelzaad en sichuanpeper.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Verse gember
1 unit
Knoflookteen
100 g
Kippendijstukjes
225 g
Groentemix
(May be present Celery)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
75 g
Noedels
(Contains Gluten)
1 tablespoon
Ketjap manis
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Schil de gember en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijfilet 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de gember, knoflook en groentemix toe.
Voeg vervolgens de soja- en ketjapsaus toe. Breng op smaak met peper en zout en bak afgedekt 5 – 7 minuten.
Kook ondertussen de noedels 3 – 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en breng op smaak met extra ketjap naar smaak