Surinaamse bami met gekruide kippendijfilet
Surinaamse bami met gekruide kippendijfilet

Surinaamse bami met gekruide kippendijfilet

Deze bami is perfect voor als je wat minder tijd hebt en toch gezond wilt eten. Onze kipleverancier heeft de kippendijfilet alvast voor jou gekruid met 5-kruidenpoeder. Dit Oosterse kruidenmengel bestaat uit kassia of kaneel, kruidnagel, steranijs, venkelzaad en sichuanpeper.

Allergens:
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 cm

Verse gember

1 unit

Knoflookteen

100 g

Kippendijstukjes

225 g

Groentemix

(May be present Celery)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

75 g

Noedels

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Ketjap manis

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories695 kcal
Energy (kJ)2908 kJ
Fat33 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate65 g
Sugar0 g
Dietary Fiber0 g
Protein30 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Knife
Casserole

Cooking Steps

Snijd de knoflook en de gember fijn
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Schil de gember en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn.

Voeg de groentemix toe aan de kippendijfilet
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijfilet 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de gember, knoflook en groentemix toe.

3

Voeg vervolgens de soja- en ketjapsaus toe. Breng op smaak met peper en zout en bak afgedekt 5 – 7 minuten.

Voeg de noedels toe
4

Kook ondertussen de noedels 3 – 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Verdeel over de borden
5

Verdeel het gerecht over de borden en breng op smaak met extra ketjap naar smaak