Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

met zoetzure radijsjes en komkommer

Vandaag maak je een bowl vol ingrediënten die je normaal in je favoriete sushirol stopt. Zo heb je geen gedoe met plakkerige handen, maar kun je wel genieten van een heerlijke maaltijd!

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Vis
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

75 gram

Sushirijst

½ stuk(s)

Avocado

1.5 tl

Verse gember

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

2 el

[Plantaardige] mayonaise

175 ml

Water

1.5 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)948 kcal
Energie (kJ)3967 kJ
Vetten58.7 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten75.2 g
waarvan suikers13 g
Vezels5.7 g
Eiwitten27.5 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Rasp
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water, afgedekt, aan de kook in een pan met deksel.
  • Voeg de juiste hoeveelheid sushirijst toe, zet het vuur laag zodat het zachtjes kookt en laat 12 - 15 minuten koken. 
  • Zet het vuur daarna uit en laat afgedekt staan tot serveren.

Weetje: Wist je dat veel mensen een tekort hebben aan vitamine D? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, zit er vol mee.

Zoetzuur maken
2
  • Verwijder ondertussen het blad van de radijsjes. Snijd de radijsjes in kwarten.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1 1/2 tl suiker en een snuf zout. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om.
Gembermayonaise maken
3
  • Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
  • Rasp de gember fijn. 
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!

Serveren
4
  • Giet 1 1/2 el van het zoetzure vocht van de komkommers en radijsjes per persoon bij de gekookte sushirijst en meng goed. Verdeel de rijst over kommen.
  • Garneer de rijst met het zwarte sesamzaad.
  • Leg hiernaast de zoetzure radijsjes en komkommer, de zalmsnippers en de avocadoplakjes.
  • Schep 1 lepel gembermayonaise in het midden en serveer de sojasaus erbij (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid sojasaus en voeg eventueel meer naar smaak toe.