Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise
Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

met zoetzure radijsjes en komkommer

Vandaag maak je een bowl vol ingrediënten die je normaal in je favoriete sushirol stopt. Zo heb je geen gedoe met plakkerige handen, maar kun je wel genieten van een heerlijke maaltijd!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Fish
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ bunch

Radish

½ piece

[Persian] cucumber

75 g

Sushi rice

½ piece

Avocado

1.5 teaspoon

Fresh ginger

75 g

Hot smoked salmon flakes

(Contains Fish)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Black sesame seeds

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

2 tablespoon

White wine vinegar

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

175 milliliters

Water

1.5 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories948 kcal
Energy (kJ)3967 kJ
Fat58.7 g
Saturated Fat6.8 g
Carbohydrate75.2 g
Sugar13 g
Dietary Fiber5.7 g
Protein27.5 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Grater
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water, afgedekt, aan de kook in een pan met deksel.
  • Voeg de juiste hoeveelheid sushirijst toe, zet het vuur laag zodat het zachtjes kookt en laat 12 - 15 minuten koken. 
  • Zet het vuur daarna uit en laat afgedekt staan tot serveren.

Weetje: Wist je dat veel mensen een tekort hebben aan vitamine D? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, zit er vol mee.

Zoetzuur maken
2
  • Verwijder ondertussen het blad van de radijsjes. Snijd de radijsjes in kwarten.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1 1/2 tl suiker en een snuf zout. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om.
Gembermayonaise maken
3
  • Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
  • Rasp de gember fijn. 
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!

Serveren
4
  • Giet 1 1/2 el van het zoetzure vocht van de komkommers en radijsjes per persoon bij de gekookte sushirijst en meng goed. Verdeel de rijst over kommen.
  • Garneer de rijst met het zwarte sesamzaad.
  • Leg hiernaast de zoetzure radijsjes en komkommer, de zalmsnippers en de avocadoplakjes.
  • Schep 1 lepel gembermayonaise in het midden en serveer de sojasaus erbij (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid sojasaus en voeg eventueel meer naar smaak toe.