De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en voeg toe aan je bowl.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ bosje(s)
Radijs
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
75 gram
Risottorijst
½ stuk(s)
Avocado
2 stuk(s)
Bosui
½ cm
Verse gember
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
115 gram
Warmgerookte zalmsnippers
25 gram
Sojabonen
1.5 tl
Suiker
0.13 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
¾ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1.75 el
Witte balsamicoazijn
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven.
Verwijder ondertussen het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 4 cm lang en 1/2 cm dik.
Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl suiker met een snuf zout tot een dressing. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om.
Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook de risottorijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in zeer fijne ringen en rasp de gember fijn. Meng in een tweede kom per persoon: 1 tl sojasaus, 1/4 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en de extra vierge olijfolie. Voeg de bosui en 1/2 tl gemberrasp per persoon toe en schep goed om. Zet opzij.
Verdeel de rijst over de kommen en serveer met de zalmsnippers, de ingelegde radijsjes en komkommer, de sojabonen, de bosui en de avocado.