De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en voeg toe aan je bowl.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ bunch
Radish
⅓ piece
[Persian] cucumber
75 g
Risotto rice
½ piece
Avocado
2 piece
Scallions
½ cm
Fresh ginger
5 milliliters
Soy sauce
(Contains Soja, Tarwe)
115 g
Hot smoked salmon flakes
25 g
Edamame
1.5 teaspoon
Sugar
0.13 piece
Low sodium vegetable stock cube
¾ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
1.75 tablespoon
White balsamic vinegar
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven.
Verwijder ondertussen het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 4 cm lang en 1/2 cm dik.
Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl suiker met een snuf zout tot een dressing. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om.
Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook de risottorijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in zeer fijne ringen en rasp de gember fijn. Meng in een tweede kom per persoon: 1 tl sojasaus, 1/4 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en de extra vierge olijfolie. Voeg de bosui en 1/2 tl gemberrasp per persoon toe en schep goed om. Zet opzij.
Verdeel de rijst over de kommen en serveer met de zalmsnippers, de ingelegde radijsjes en komkommer, de sojabonen, de bosui en de avocado.