Varkenshaas in zoete gember-sojasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas in zoete gember-sojasaus

Varkenshaas in zoete gember-sojasaus

met limoenrijst en komkommersalade met yoghurtdressing

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Limoen

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Verse koriander en munt

½ tl

Verse gember

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Varkenshaaspuntjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 gram

Veldsla

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

200 ml

Water

½ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

30 ml

Water voor saus

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2678 kJ
Energie (kcal)640 kcal
Vetten23.1 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten73.3 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels4.9 g
Eiwitten32.9 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kleine kom
Hapjespan met deksel
Wok of hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit boven een kleine kom. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Rasp de gember met een fijne rasp en bewaar apart.

Rijst bereiden
2

Voeg de rijst toe aan de hapjespan en bak 2 - 3 minuten. Voeg een snuf zout en per persoon: 200 ml water en 1/2 tl limoenrasp toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en kook de rijst in 14 - 17 minuten gaar. Schep tussendoor om en voeg extra water toe als de rijst droogkookt.

Yoghurtsaus maken
3

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de muntblaadjes fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de overige knoflook, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en 1/3 van het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Varkenshaaspuntjes bakken
4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de varkenshaaspuntjes en gember toe en bak de varkenshaas in 1 - 2 minuten rondom bruin. Voeg de sojasaus, suiker en 2 el water per persoon toe. Meng goed, verlaag het vuur en laat 3 - 4 minuten sudderen tot het vocht verdampt is en stroperig is geworden.

Salade maken
5

Meng het overige limoensap door de rijst en laat afgedekt staan. Meng in een saladekom de komkommer, veldsla en munt met de yoghurtdressing.

Serveren
6

Verdeel de limoenrijst over de borden en schep de varkenshaasspuntjes erop. Serveer met de frisse komkommersalade en garneer met de gomasio en het groene gedeelte van de bosui.