Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ bunch
Scallions
½ piece
Garlic
½ piece
Lime
75 g
Basmati rice
½ piece
[Persian] cucumber
5 g
Fresh coriander & mint
½ teaspoon
Fresh ginger
25 g
Organic full-fat yogurt
(Contains Milk)
100 g
Pork tenderloin tips
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
20 g
Lamb's lettuce
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
200 milliliters
Water
½ teaspoon
Sugar
½ tablespoon
Sunflower oil
30 milliliters
Water for the sauce
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit boven een kleine kom. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Rasp de gember met een fijne rasp en bewaar apart.
Voeg de rijst toe aan de hapjespan en bak 2 - 3 minuten. Voeg een snuf zout en per persoon: 200 ml water en 1/2 tl limoenrasp toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en kook de rijst in 14 - 17 minuten gaar. Schep tussendoor om en voeg extra water toe als de rijst droogkookt.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de muntblaadjes fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de overige knoflook, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en 1/3 van het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de varkenshaaspuntjes en gember toe en bak de varkenshaas in 1 - 2 minuten rondom bruin. Voeg de sojasaus, suiker en 2 el water per persoon toe. Meng goed, verlaag het vuur en laat 3 - 4 minuten sudderen tot het vocht verdampt is en stroperig is geworden.
Meng het overige limoensap door de rijst en laat afgedekt staan. Meng in een saladekom de komkommer, veldsla en munt met de yoghurtdressing.
Verdeel de limoenrijst over de borden en schep de varkenshaasspuntjes erop. Serveer met de frisse komkommersalade en garneer met de gomasio en het groene gedeelte van de bosui.