Tabouleh met appel, vijgen, feta en verse groene kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tabouleh met appel, vijgen, feta en verse groene kruiden

Tabouleh met appel, vijgen, feta en verse groene kruiden

Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken die bestaat uit bulgur of couscous en kleingesneden groenten. De tomaat, radijs en komkommer die jij aan de couscous toevoegt, komen van Hollandse bodem. De salade krijgt extra veel smaak er door heel fijngesneden kruiden aan toe te voegen.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Radijs

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

25 gram

Gedroogde vijgenstukjes

½ stuk(s)

Appel

¼ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Oranje mini-pruimtomaten

6 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

3 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)679 kcal
Energie (kJ)2841 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers0 g
Vezels14 g
Eiwitten25 g
Zout0 g

Benodigdheden

Saladekom

Instructies

Voeg bouillon toe en laat de couscous wellen.
1

Bereid de bouillon en snijd de radijs in fijne plakken. Bewaar het radijsblad. Meng de couscous, radijs en vijgenstukjes in een saladekom. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

2

Snijd ondertussen de helft van het radijsblad klein. Snijd de appel (junami) en komkommer in kleine blokjes. Snijd de pruimtomaten in kwarten en snijd de munt en bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta.

Snijd de verse kruiden fijn.
3

Voeg het radijsblad, appel, komkommer, tomaat, verse kruiden, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en de helft van de feta toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
4

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de overige feta en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.