Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken die bestaat uit bulgur of couscous en kleingesneden groenten. De tomaat, radijs en komkommer die jij aan de couscous toevoegt, komen van Hollandse bodem. De salade krijgt extra veel smaak er door heel fijngesneden kruiden aan toe te voegen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
5 unit
Radijs
85 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
25 g
Gedroogde vijgenstukjes
½ unit
Appel
¼ unit
Komkommer
100 g
Oranje mini-pruimtomaten
6 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
3 sprig
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
50 g
Feta
(Contains Milk)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
Bereid de bouillon en snijd de radijs in fijne plakken. Bewaar het radijsblad. Meng de couscous, radijs en vijgenstukjes in een saladekom. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Snijd ondertussen de helft van het radijsblad klein. Snijd de appel (junami) en komkommer in kleine blokjes. Snijd de pruimtomaten in kwarten en snijd de munt en bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta.
Voeg het radijsblad, appel, komkommer, tomaat, verse kruiden, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en de helft van de feta toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de overige feta en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.