Tabouleh met varkenshaasreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tabouleh met varkenshaasreepjes

Tabouleh met varkenshaasreepjes

Met tomaat en verse kruiden

Bulgur is het belangrijkste ingrediënt in tabouleh en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Het zit boordevol eitwitten en zorgt dus dat je lang vol zit. Andere elementen in tabouleh zijn peterselie en andere verse kruiden. Vandaag gebruik je krulpeterselie samen met munt en koriander.

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

1.5 stuk(s)

Tomaat

4 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

3 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

6 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

120 gram

Gyros van varkenshaas

30 gram

Rucolamelange

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3171 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels13 g
Eiwitten37 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Bulgur koken
1

Bereid de bouillon. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel, voeg de bulgur toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, in 15 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui en snijd de tomaat klein.

Kruiden snijden
3

Pluk de blaadjes van de takjes munt. Hak de koriander, de krulpeterselie en de muntblaadjes fijn. Meng de tomaat en de helft van de verse kruiden in een saladekom.

Varkenshaas bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes met de rode ui in 3 – 4 minuten gaar op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

Op smaak brengen
5

Voeg de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en ½ tl water per persoon toe aan de tomaat in de saladekom. Voeg de bulgur en de rucolamelange toe en breng de tabouleh op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de tabouleh over de borden en garneer met de gebakken varkenshaasreepjes en de overige verse kruiden.