Tabouleh met varkenshaasreepjes
Tabouleh met varkenshaasreepjes

Tabouleh met varkenshaasreepjes

Met tomaat en verse kruiden

Bulgur is het belangrijkste ingrediënt in tabouleh en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Het zit boordevol eitwitten en zorgt dus dat je lang vol zit. Andere elementen in tabouleh zijn peterselie en andere verse kruiden. Vandaag gebruik je krulpeterselie samen met munt en koriander.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

85 g

Volkoren bulgur

(Contains Gluten May be present Soy)

1.5 unit

Tomaat

4 bunch

Verse koriander

(May be present Celery)

3 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

6 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

120 g

Gyros van varkenshaas

30 g

Rucolamelange

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3171 kJ
Calories758 kcal
Fat27 g
Saturated Fat6.6 g
Carbohydrate63 g
Sugar7.9 g
Dietary Fiber13 g
Protein37 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Bulgur koken
1

Bereid de bouillon. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel, voeg de bulgur toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, in 15 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui en snijd de tomaat klein.

Kruiden snijden
3

Pluk de blaadjes van de takjes munt. Hak de koriander, de krulpeterselie en de muntblaadjes fijn. Meng de tomaat en de helft van de verse kruiden in een saladekom.

Varkenshaas bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes met de rode ui in 3 – 4 minuten gaar op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

Op smaak brengen
5

Voeg de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en ½ tl water per persoon toe aan de tomaat in de saladekom. Voeg de bulgur en de rucolamelange toe en breng de tabouleh op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de tabouleh over de borden en garneer met de gebakken varkenshaasreepjes en de overige verse kruiden.