Bulgur is het belangrijkste ingrediënt in tabouleh en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Het zit boordevol eitwitten en zorgt dus dat je lang vol zit. Andere elementen in tabouleh zijn peterselie en andere verse kruiden. Vandaag gebruik je krulpeterselie samen met munt en koriander.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
85 g
Volkoren bulgur
(Contains Gluten May be present Soy)
1.5 unit
Tomaat
4 bunch
Verse koriander
(May be present Celery)
3 bunch
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
6 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
120 g
Gyros van varkenshaas
30 g
Rucolamelange
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
1.5 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel, voeg de bulgur toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, in 15 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de rode ui en snijd de tomaat klein.
Pluk de blaadjes van de takjes munt. Hak de koriander, de krulpeterselie en de muntblaadjes fijn. Meng de tomaat en de helft van de verse kruiden in een saladekom.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes met de rode ui in 3 – 4 minuten gaar op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Voeg de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en ½ tl water per persoon toe aan de tomaat in de saladekom. Voeg de bulgur en de rucolamelange toe en breng de tabouleh op smaak met peper en zout.
Verdeel de tabouleh over de borden en garneer met de gebakken varkenshaasreepjes en de overige verse kruiden.