Bij warm weer is een lauwwarme salade altijd lekker. Aan deze salade voeg je en een Midden-Oosters tintje toe. Je maakt er tabouleh van: een gerecht met bulgur, ui, tomaat en verse kruiden. Onze slager bracht de varkenshaas voor jou op smaak met rozemarijn, tijm, oregano, kummel en kardemom
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
85 gram
Volkoren bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
150 gram
Rode cherrytomaten
4 takje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
3 takje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
6 takje(s)
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
gram
Varkenshaaspuntjes
30 gram
Rucolamelange
175 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon en snipper de rode ui heel fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit ⅔ van de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, in ongeveer 15 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en hak de groene kruiden fijn. Bewaar de cherrytomaten, de helft van de groene kruiden en de overige rode ui in een saladekom.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg daarna toe aan de saladekom.
Meng in een hoge kom de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, ½ tl water per persoon en overige groene kruiden. Breng op smaak met peper en zout en pureer met een staafmixer tot een dressing.
Voeg de bulgur en de helft van de dressing toe aan de saladekom. Verdeel de rucolamelange over de borden en serveer hierop de bulgur. Garneer het gerecht met de overige dressing.