Tabouleh met varkenshaasreepjes, rucola en kruidendressing
Tabouleh met varkenshaasreepjes, rucola en kruidendressing

Tabouleh met varkenshaasreepjes, rucola en kruidendressing

Bij warm weer is een lauwwarme salade altijd lekker. Aan deze salade voeg je en een Midden-Oosters tintje toe. Je maakt er tabouleh van: een gerecht met bulgur, ui, tomaat en verse kruiden. Onze slager bracht de varkenshaas voor jou op smaak met rozemarijn, tijm, oregano, kummel en kardemom

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

85 g

Volkoren bulgur

(Contains Gluten May be present Soy)

150 g

Rode cherrytomaten

4 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

3 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

6 sprig

Verse munt

(May be present Celery)

g

Varkenshaaspuntjes

30 g

Rucolamelange

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories731 kcal
Energy (kJ)3059 kJ
Fat32 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate64 g
Sugar0 g
Dietary Fiber14 g
Protein38 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon en snipper de rode ui heel fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit ⅔ van de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, in ongeveer 15 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Hak de groene kruiden fijn
3

Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en hak de groene kruiden fijn. Bewaar de cherrytomaten, de helft van de groene kruiden en de overige rode ui in een saladekom.

Bak de varkenshaasreepjes bruin
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg daarna toe aan de saladekom.

5

Meng in een hoge kom de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, ½ tl water per persoon en overige groene kruiden. Breng op smaak met peper en zout en pureer met een staafmixer tot een dressing.

Voeg de helft van de dressing toe
6

Voeg de bulgur en de helft van de dressing toe aan de saladekom. Verdeel de rucolamelange over de borden en serveer hierop de bulgur. Garneer het gerecht met de overige dressing.