Bij warm weer is een lauwwarme salade altijd lekker. Aan deze salade voeg je en een Midden-Oosters tintje toe. Je maakt er tabouleh van: een gerecht met bulgur, ui, tomaat en verse kruiden. Onze slager bracht de varkenshaas voor jou op smaak met rozemarijn, tijm, oregano, kummel en kardemom
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
85 g
Volkoren bulgur
(Contains Gluten May be present Soy)
150 g
Rode cherrytomaten
4 sprig
Verse koriander
(May be present Celery)
3 sprig
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
6 sprig
Verse munt
(May be present Celery)
g
Varkenshaaspuntjes
30 g
Rucolamelange
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon en snipper de rode ui heel fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit ⅔ van de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, in ongeveer 15 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en hak de groene kruiden fijn. Bewaar de cherrytomaten, de helft van de groene kruiden en de overige rode ui in een saladekom.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg daarna toe aan de saladekom.
Meng in een hoge kom de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, ½ tl water per persoon en overige groene kruiden. Breng op smaak met peper en zout en pureer met een staafmixer tot een dressing.
Voeg de bulgur en de helft van de dressing toe aan de saladekom. Verdeel de rucolamelange over de borden en serveer hierop de bulgur. Garneer het gerecht met de overige dressing.