topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Taco's met krokante vis

Taco's met krokante vis

met knapperige groenten en smokey mayonaise

De combinatie van zeevruchten en de Mexicaanse keuken vindt zijn oorsprong in de kustgebieden van Mexico, waar verse vis en schaaldieren in overvloed aanwezig zijn.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Mosterd
Eieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Wortel

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

½ tl

Gerookt paprikapoeder

35 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

¾ el

Suiker

1.5 el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3643 kJ
Energie (kcal)871 kcal
Vetten49.6 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten71.3 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels8.4 g
Eiwitten32.1 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Zoetzuur maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Rasp de wortel. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn, suiker en een snuf zout.
  • Voeg de wortel, ui en komkommer toe en meng goed door. Bewaar apart tot serveren en schep af en toe om. 

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Vis bereiden
2
  • Meng in een diep bord de panko met de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak), peper en zout.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en snijd ieder stuk in de lengte in 3 gelijke stukken.
  • Smeer de vis in met 1/3 van de mayonaise en haal vervolgens door de panko.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis in 3 - 5 minuten rondom goudbruin.
Saus maken
3
  • Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
  • Meng in een kleine kom de overige mayonaise met het gerookt paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Serveren
4
  • Besmeer de mini-tortilla's met de paprikamayonaise. Vul de mini-tortilla's met de slamix, de vis, de tomaat en wat van de zoetzure groenten.
  • Serveer de overige zoetzure groenten ernaast.