Tacoschelpen met Mexicaans gekruide heek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tacoschelpen met Mexicaans gekruide heek

Tacoschelpen met Mexicaans gekruide heek

met tomatensalsa en komkommer

Heekfilet is een witvis met een zachte, milde smaak. In dit gerecht breng je de vis op smaak met Mexicaanse kruiden en serveer je het in tacoschelpen.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Heeklende

3 stuk(s)

Tacoschelpen

40 gram

Avocadodip

70 gram

Mais in blik

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)534 kcal
Energie (kJ)2235 kJ
Vetten28.4 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten43.8 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels7.5 g
Eiwitten24.5 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Kom
Vergiet
Koekenpan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de komkommer in plakjes en houd apart. Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui. Voeg de tomaat en ui toe aan een kom.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet en voeg toe aan de kom.
  • Voeg 1 el wittewijnazijn per persoon toe en breng de salsa op smaak met peper en zout. Roer door en zet apart.
Vis bakken
2
  • Snijd het heekhaasje in blokjes van 3 cm.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de vis 2 - 3 minuten. Voeg 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en schep om. Zet het vuur uit en laat de pan afgedekt staan.

Weetje: Het heekhaasje in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.

Tacoschelpen afbakken
3
  • Leg de tacoschelpen op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Verdeel de vis over de tacoschelpen.
  • Leg de komkommerplakjes erop.
  • Schep de salsa er naar smaak overheen en werk af met de avocadodip.
  • Serveer met de overige salsa.