Tacoschelpen met Mexicaans gekruide heek
Tacoschelpen met Mexicaans gekruide heek

Tacoschelpen met Mexicaans gekruide heek

met tomatensalsa en komkommer

Heekfilet is een witvis met een zachte, milde smaak. In dit gerecht breng je de vis op smaak met Mexicaanse kruiden en serveer je het in tacoschelpen.

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Tomato

1 piece

Hake loin

3 piece

Taco shells

40 g

Avocado dip

70 g

Corn

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

Red onion

½ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories534 kcal
Energy (kJ)2235 kJ
Fat28.4 g
Saturated Fat3.7 g
Carbohydrate43.8 g
Sugar12.5 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein24.5 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Colander
Fryingpan with lid
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de komkommer in plakjes en houd apart. Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui. Voeg de tomaat en ui toe aan een kom.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet en voeg toe aan de kom.
  • Voeg 1 el wittewijnazijn per persoon toe en breng de salsa op smaak met peper en zout. Roer door en zet apart.
Vis bakken
2
  • Snijd het heekhaasje in blokjes van 3 cm.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de vis 2 - 3 minuten. Voeg 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en schep om. Zet het vuur uit en laat de pan afgedekt staan.

Weetje: Het heekhaasje in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.

Tacoschelpen afbakken
3
  • Leg de tacoschelpen op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Verdeel de vis over de tacoschelpen.
  • Leg de komkommerplakjes erop.
  • Schep de salsa er naar smaak overheen en werk af met de avocadodip.
  • Serveer met de overige salsa.