Tajine van kip, puntpaprika en aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tajine van kip, puntpaprika en aubergine

Tajine van kip, puntpaprika en aubergine

met peterselie-aardappelen en olijven

Tajine is ook de benaming van de aardewerken stoofpot waar dit gerecht traditioneel in wordt bereid - langzaam gegaard op hete kolen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Aubergine

⅓ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Kipfilet

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Wortel

30 gram

Groene olijven

Zelf toevoegen

¼ el

Bruine basterdsuiker

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

50 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2435 kJ
Energie (kcal)582 kcal
Vetten23.9 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten57.5 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels14.1 g
Eiwitten33.3 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Halveer de wortel en snijd in halve maantjes.

Aardappelen koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en bewaar afgedekt in de pan. Verhit de olijfolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de aubergine, wortel, ui, knoflook en gember toe. Bak 3 - 4 minuten. Voeg de bruine suiker toe en bak 1 - 2 minuten.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Kip bakken
3

Maak wat plaats in het midden van de pan. Voeg de kipfilet en de paprika toe (zie Tip). Breng de kipfilet op smaak met peper en zout en bak in 2 minuten per kant gelijkmatig bruin.

Tip: Als je geen plaats meer hebt in de hapjespan kun je de kipfilet ook apart bakken in een koekenpan.

Laten sudderen
4

Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart. Voeg de Afrikaanse kruidenmix en de honing toe en schep goed om. Leg de kipfilet terug in de hapjespan. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe, zodat 2/3 van de groenten bedekt is met water. Laat het geheel, afgedekt, 12 - 15 minuten sudderen op middelmatig vuur.

Afmaken
5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de citroen in kwarten en halveer de olijven. Voeg, als de tajine gaar is, de olijven toe aan de hapjespan. Knijp citroenpartjes naar smaak uit boven de pan. Laat zonder deksel nog 5 - 6 minuten verder koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Besprenkel de aardappelen met de extra vierge olijfolie en 2/3 van de peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelen over soepborden en schep de tajine erbij. Garneer met de overige peterselie en serveer met de eventuele overige citroenpartjes.