Tajine van kip, rode paprika en aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tajine van kip, rode paprika en aubergine

Tajine van kip, rode paprika en aubergine

met peterselie-aardappelen en olijven

Tajine is ook de benaming van de aardewerken stoofpot waar dit gerecht traditioneel in wordt bereid - langzaam gegaard op hete kolen.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Aubergine

⅓ zakje(s)

Paprikapoeder

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

¼ zakje(s)

Gemalen kurkuma

1 stuk(s)

Kipfilet

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

20 gram

Leccino olijven

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Bruine suiker

1 tl

Honing

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)652 kcal
Energie (kJ)2728 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers19 g
Vezels10 g
Eiwitten35 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en voeg een flinke snuf zout toe. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Halveer de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne halve reepjes. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.

Aardappelen koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten of tot ze gaar zijn. Giet af en bewaar afgedekt in de pan. Zet ondertussen de rest van de ingrediënten en kruiden alvast klaar. Meet de bruine suiker, het paprikapoeder, komijnzaad en de gemalen kurkuma af, zodat je alles vlot kan toevoegen in stap 3 en 4.

Bakken
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de aubergine, de ui, knoflook en gember toe. Roerbak 3 - 4 minuten. Voeg de bruine suiker toe en roerbak 1 - 2 minuten. Maak wat plaats onderin de pan. Voeg de kipfilet en de paprika toe. Kruid de kipfilet met peper en zout en bak in 2 minuten bruin per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart.

Sudderen
4

Voeg het paprikapoeder, komijnzaad, de kurkuma en 1 tl honing per persoon toe en schep goed om. Leg de kipfilet terug in de hapjespan. Voeg ongeveer 50 ml water per persoon toe, zodat 2/3 van de groenten bedekt is met water. Laat het geheel 12 - 15 minuten afgedekt op middelmatig vuur sudderen.

Afwerken
5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de citroen in kwarten en halveer de olijven. Voeg, als de tajine gaar is, de olijven toe aan de hapjespan. Knijp er naar smaak een citroenpartje boven uit en laat nog 5 - 6 minuten onafgedekt verder koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg 2/3 van de peterselie en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe aan de pan met aardappelen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de aardappelen over soepborden en schep de tajine erbij. Garneer met de overige peterselie en eventueel met een partje citroen.