topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tandoori kalkoensalade

Tandoori kalkoensalade

met mangochutneydressing, aardappelen en zoetzure radijsjes

Wist je dat komkommers de temperatuur van het bloed en het lichaam kunnen verlagen? Daar komt ook de Engelse uitspraak 'cool as a cucumber' vandaan!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

100 gram

Kalkoenfiletstukjes met tandoori-kruiden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ bosje(s)

Radijs

1 stuk(s)

Little gem

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

30 ml

Water

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2302 kJ
Energie (kcal)550 kcal
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten45.2 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels8.4 g
Eiwitten26.9 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Radijs bereiden
2
  • Verwijder het radijsblad en snijd de radijs in dunne plakjes.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Voeg de radijsjes toe en zet opzij.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalkoen en ui 5 - 7 minuten, of tot de kalkoen gaar is.
Aardappelen bakken
3
  • Snijd ondertussen de sla fijn. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een kleine kom de mangochutney, de mayonaise en wat pekelvocht van de radijsjes naar smaak.
  • Blus de kip en ui af met de aangegeven hoeveelheid water. Roer de aardappelen en de honing erdoor en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de sla over de borden. Leg de komkommer, aardappelen, kalkoen en radijs erbovenop.
  • Besprenkel met de mangochutneydressing.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!