Tandoori kalkoensalade
Tandoori kalkoensalade

Tandoori kalkoensalade

met mangochutneydressing, aardappelen en zoetzure radijsjes

Wist je dat komkommers de temperatuur van het bloed en het lichaam kunnen verlagen? Daar komt ook de Engelse uitspraak 'cool as a cucumber' vandaan!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Potatoes

100 g

Turkey breast pieces with tandoori-style spices

½ piece

Onion

½ piece

[Persian] cucumber

½ bunch

Radish

1 piece

Little gem

20 g

Mango chutney

(Contains Mustard)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

30 milliliters

Water

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2302 kJ
Calories550 kcal
Fat28.1 g
Saturated Fat2.6 g
Carbohydrate45.2 g
Sugar20.5 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein26.9 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Radijs bereiden
2
  • Verwijder het radijsblad en snijd de radijs in dunne plakjes.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Voeg de radijsjes toe en zet opzij.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalkoen en ui 5 - 7 minuten, of tot de kalkoen gaar is.
Aardappelen bakken
3
  • Snijd ondertussen de sla fijn. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een kleine kom de mangochutney, de mayonaise en wat pekelvocht van de radijsjes naar smaak.
  • Blus de kip en ui af met de aangegeven hoeveelheid water. Roer de aardappelen en de honing erdoor en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de sla over de borden. Leg de komkommer, aardappelen, kalkoen en radijs erbovenop.
  • Besprenkel met de mangochutneydressing.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!