Speciaal ingrediënt in je box! Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt traditioneel gemaakt door sojabonen te fermenteren en in te pakken in bananenbladeren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
80 gram
Tempehblokjes
(Bevat Soja, Tarwe)
75 gram
Jasmijnrijst
75 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Gemberpuree
75 gram
Wortelschijfjes
(Kan bevatten Selderij)
10 gram
Cashewstukjes
(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
10 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
[Zoutarme] ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Meng in een kom de ketjap met de tempehblokjes en zet apart. Kook de rijst 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.
Schenk een bodempje water in een grote hapjespan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet daarna af in een vergiet en laat uitstomen.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in dezelfde grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en gemberpuree 3 - 4 minuten. Voeg de wortelschijfjes toe en bak 5 - 7 minuten mee. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de olie goed heet is, de tempehblokjes toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg de sojasaus en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en bak nog 1 minuut.
Verdeel de rijst en de groenten over de borden. Schep de tempeh met de saus op de rijst. Garneer met de cashewstukjes en de gefrituurde uitjes.