Tempeh in zoete sojasaus met rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tempeh in zoete sojasaus met rijst

Tempeh in zoete sojasaus met rijst

met sperziebonen, cashews en gefrituurde uitjes

Speciaal ingrediënt in je box! Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt traditioneel gemaakt door sojabonen te fermenteren en in te pakken in bananenbladeren.

Labels:
Plantaardig
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Soja
Tarwe
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Jasmijnrijst

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

75 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3018 kJ
Energie (kcal)721 kcal
Vetten27.5 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten87.3 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels5.4 g
Eiwitten28.2 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Sieve
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Meng in een kom de ketjap met de tempehblokjes en zet apart. Kook de rijst 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt staan.

Snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Sperziebonen koken
3

Schenk een bodempje water in een grote hapjespan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet daarna af in een vergiet en laat uitstomen.

Groenten roerbakken
4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in dezelfde grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en gemberpuree 3 - 4 minuten. Voeg de wortelschijfjes toe en bak 5 - 7 minuten mee. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tempeh bakken
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de olie goed heet is, de tempehblokjes toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg de sojasaus en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en bak nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de groenten over de borden. Schep de tempeh met de saus op de rijst. Garneer met de cashewstukjes en de gefrituurde uitjes.