Tempeh in zoete sojasaus met rijst
Tempeh in zoete sojasaus met rijst

Tempeh in zoete sojasaus met rijst

met sperziebonen, cashews en gefrituurde uitjes

Speciaal ingrediënt in je box! Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt traditioneel gemaakt door sojabonen te fermenteren en in te pakken in bananenbladeren.

Tags:
Plant-based
Allergens:
Soy
Wheat
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Diced tempeh

(Contains Soy, Wheat)

75 g

Jasmine rice

75 g

Green beans

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

5 g

Ginger paste

75 g

Sliced carrots

(May be present Celery)

10 g

Chopped cashews

(Contains Cashews May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

10 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

[Reduced salt] ketjap manis

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3018 kJ
Calories721 kcal
Fat27.5 g
Saturated Fat4.8 g
Carbohydrate87.3 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber5.4 g
Protein28.2 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Large Sautépan with Lid
Sieve
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Meng in een kom de ketjap met de tempehblokjes en zet apart. Kook de rijst 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt staan.

Snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Sperziebonen koken
3

Schenk een bodempje water in een grote hapjespan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet daarna af in een vergiet en laat uitstomen.

Groenten roerbakken
4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in dezelfde grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en gemberpuree 3 - 4 minuten. Voeg de wortelschijfjes toe en bak 5 - 7 minuten mee. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tempeh bakken
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de olie goed heet is, de tempehblokjes toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg de sojasaus en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en bak nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de groenten over de borden. Schep de tempeh met de saus op de rijst. Garneer met de cashewstukjes en de gefrituurde uitjes.