Teriyaki burger met ontbijtspek en brioche
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki burger met ontbijtspek en brioche

Teriyaki burger met ontbijtspek en brioche

met Japanse twist van zoetzure komkommer en gomasio

Briochebrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de naam. Dit brood is wat luchtiger en valt daardoor niet zo zwaar op de maag als andere broden. Het is zelfs een beetje te vergelijken met cake!

Allergenen :
Mosterd
Eieren
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelpartjes

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

½ stuk(s)

Kumato-tomaat

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

5 gram

Gemberpuree

100 gram

Haricots verts

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

½ tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4275 kJ
Energie (kcal)1022 kcal
Vetten56.4 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten86.6 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels13 g
Eiwitten36.7 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Pan met deksel
Kom
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes in 15 minuten knapperig (zie Tip). 
  • Verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot het krokant is.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen. 

Hamburger bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant. Blus in de laatste minuut af met de teriyakisaus (zie Tip).
  • Verwijder de steelaanzet van de haricots verts.
  • Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snuf zout en de haricots verts toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 4 – 6 minuten zachtjes koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de teriyakisaus.

Gembermayonaise en zoetzuur maken
3
  • Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de tomaat en de komkommer in plakken. 
  • Voeg de komkommer toe aan een kom en meng er per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker doorheen. Zet opzij en schep af en toe om.
  • Meng in een kleine kom de helft van de mayonaise met de gemberpuree.
Serveren
4
  • Snijd het briochebroodje doormidden en besmeer beide kanten met de gembermayonaise.
  • Beleg met de burger, het krokante spek, de tomatenplakjes en de zoetzure komkommer.
  • Serveer de burger met de aardappelpartjes en de overige mayonaise.
  • Schep de haricots verts erbij en garneer met de gomasio.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!