Teriyaki burger met ontbijtspek en brioche
Teriyaki burger met ontbijtspek en brioche

Teriyaki burger met ontbijtspek en brioche

met Japanse twist van zoetzure komkommer en gomasio

Briochebrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de naam. Dit brood is wat luchtiger en valt daardoor niet zo zwaar op de maag als andere broden. Het is zelfs een beetje te vergelijken met cake!

Allergens:
Mustard
Egg
Sesame
Milk
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potato wedges

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

1 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

2 slice

Bacon

½ piece

Kumato tomato

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Seasoned hamburger

(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)

5 g

Ginger paste

100 g

Haricots verts

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4275 kJ
Calories1022 kcal
Fat56.4 g
Saturated Fat16.5 g
Carbohydrate86.6 g
Sugar20.6 g
Dietary Fiber13 g
Protein36.7 g
Salt4.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes in 15 minuten knapperig (zie Tip). 
  • Verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot het krokant is.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen. 

Hamburger bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant. Blus in de laatste minuut af met de teriyakisaus (zie Tip).
  • Verwijder de steelaanzet van de haricots verts.
  • Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snuf zout en de haricots verts toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 4 – 6 minuten zachtjes koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de teriyakisaus.

Gembermayonaise en zoetzuur maken
3
  • Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de tomaat en de komkommer in plakken. 
  • Voeg de komkommer toe aan een kom en meng er per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker doorheen. Zet opzij en schep af en toe om.
  • Meng in een kleine kom de helft van de mayonaise met de gemberpuree.
Serveren
4
  • Snijd het briochebroodje doormidden en besmeer beide kanten met de gembermayonaise.
  • Beleg met de burger, het krokante spek, de tomatenplakjes en de zoetzure komkommer.
  • Serveer de burger met de aardappelpartjes en de overige mayonaise.
  • Schep de haricots verts erbij en garneer met de gomasio.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!