topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki-kipburger

Teriyaki-kipburger

met aardappelpartjes en frisse salade

In dit recept maak je een kipburger met een twist. Je glaceert de burger met teriyakisaus en honing, voor een zoete en hartige smaaksensatie.

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

175 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Kipburger

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ head

Botersla

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3716 kJ
Energie (kcal)888 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten93.8 g
waarvan suikers26.2 g
Vezels13.1 g
Eiwitten30.4 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Rasp
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de aardappelen in partjes en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip).
  • Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de burger zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Ui bakken
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 minuut.
  • Voeg de kipburger toe en bak in 2 - 3 minuten per kant gaar.
  • Voeg in de laatste minuut de teriyakisaus en 1/2 el honing per persoon toe.
Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn en de helft van de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de sla fijn en rasp de wortel met een grove rasp. Voeg de sla en wortel toe aan de saladekom.
  • Snijd de tomaat in plakken. Houd een paar plakken apart om later de burger mee te beleggen. Voeg de overige tomaat toe aan de saladekom. 
  • Meng de sla, wortel en tomaat met de dressing. 
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol open. Beleg het broodje met wat salade en leg de kipburger en een beetje gebakken ui erop.
  • Serveer het broodje met de salade ernaast. Serveer de aardappelpartjes met de overige mayonaise.