Teriyaki-kipburger
Teriyaki-kipburger

Teriyaki-kipburger

met aardappelpartjes en frisse salade

In dit recept maak je een kipburger met een twist. Je glaceert de burger met teriyakisaus en honing, voor een zoete en hartige smaaksensatie.

Tags:
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

175 g

Potatoes

½ piece

Onion

1 piece

Chicken burger

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ head

Butter lettuce

1 piece

Hamburger bun with sesame seeds

(Contains Sesame, Soy, Wheat, Milk May be present Tree nuts, Gluten)

½ piece

Carrot

1 piece

Tomato

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3716 kJ
Calories888 kcal
Fat42 g
Saturated Fat9.2 g
Carbohydrate93.8 g
Sugar26.2 g
Dietary Fiber13.1 g
Protein30.4 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Grater
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de aardappelen in partjes en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip).
  • Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de burger zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Ui bakken
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 minuut.
  • Voeg de kipburger toe en bak in 2 - 3 minuten per kant gaar.
  • Voeg in de laatste minuut de teriyakisaus en 1/2 el honing per persoon toe.
Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn en de helft van de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de sla fijn en rasp de wortel met een grove rasp. Voeg de sla en wortel toe aan de saladekom.
  • Snijd de tomaat in plakken. Houd een paar plakken apart om later de burger mee te beleggen. Voeg de overige tomaat toe aan de saladekom. 
  • Meng de sla, wortel en tomaat met de dressing. 
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol open. Beleg het broodje met wat salade en leg de kipburger en een beetje gebakken ui erop.
  • Serveer het broodje met de salade ernaast. Serveer de aardappelpartjes met de overige mayonaise.