topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Tex-mex stir fry

with mini-hamburgers

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Mexicaanse groentemix

2 stuk(s)

Kleine half-om-half burger

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd, Selderij)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Witte langgraanrijst

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Paprikapoeder

stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2968 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten29.1 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten78.7 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels15.5 g
Eiwitten29.6 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Grillpan of koekenpan
Steelpan
Aluminiumfolie
Rasp
Kleine kom

Instructies

1
  • In a lidded pot or sauce pan, add the rice and stock cube and boil, covered, for 10-12 minutes. 

  • Add a drizzle of olive oil to a frying pan and bake de mini-hamburgers for 3-4 minutes, flip and bake other side for another 3-4 minutes.

2
  • Take the mini-hamburgers out of the pan and keep them warm under aluminium foil.
  • Bake the vegetable mix in the same pan for 3-4 minutes.
3
  • In the meantime grate the lime and then cut into 3 wedges per person. 

  • Chop the tomato in cubes and mix it in small bowl with the grated lime and squeeze out 1 lime wedge per person. Season with salt and pepper.
  • In another small bowl mix the yoghurt with the paprikapowder, salt and pepper and again squeeze out 1 lime wedge per person. 

4
  • Mix the rice with tomato + the cooled veggies and top with the dressing and hamburgers.