topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-Mex tomatenrijst

Tex-Mex tomatenrijst

met pittige tortillachips, koriander, bonen, mais en avocadodip

Vandaag geen verse avocado maar een avocadodip in je box! Dit (h)eerlijke product is gemaakt van geredde avocado's. Dat is pas verantwoord genieten!

Labels:
Veggie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ pak(ken)

Rode kidneybonen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

⅗ tl

Gerookt paprikapoeder

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte belegen kaas

5 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Tomaat

40 gram

Avocadodip

145 gram

Mais in blik

25 gram

Pittige tortillachips

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

⅕ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)865 kcal
Energie (kJ)3619 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten118 g
waarvan suikers20 g
Vezels13.4 g
Eiwitten26 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel 1/2 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel af.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag gemakkelijk opbakken met je favoriete groenten.

Tomatenrijst maken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bonen, de passata, de Mexicaanse kruiden en 1 mespuntje gerookt paprikapoeder per persoon toe. Kook de saus 6 - 8 minuten en schep regelmatig om. Voeg de rijst en de geraspte belegen kaas toe en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Snijden
3

Snijd de koriander fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Laat de mais uitlekken in een vergiet.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Serveren
4

Serveer de tomatenblokjes, avocadodip, mais, koriander en pittige tortillachips in kleine kommetjes. Breng de tomaat op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Schep de tomatenrijst in diepe borden. Laat iedereen aan tafel naar smaak de tomatenrijst garneren.