Vandaag geen verse avocado maar een avocadodip in je box! Dit (h)eerlijke product is gemaakt van geredde avocado's. Dat is pas verantwoord genieten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Basmatirijst
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅓ pak(ken)
Rode kidneybonen
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
⅗ tl
Gerookt paprikapoeder
100 gram
Passata
25 gram
Geraspte belegen kaas
5 gram
Verse koriander
½ stuk(s)
Tomaat
40 gram
Avocadodip
145 gram
Mais in blik
25 gram
Pittige tortillachips
½ el
Zonnebloemolie
⅕ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel 1/2 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel af.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag gemakkelijk opbakken met je favoriete groenten.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bonen, de passata, de Mexicaanse kruiden en 1 mespuntje gerookt paprikapoeder per persoon toe. Kook de saus 6 - 8 minuten en schep regelmatig om. Voeg de rijst en de geraspte belegen kaas toe en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.
Snijd de koriander fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Laat de mais uitlekken in een vergiet.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.
Serveer de tomatenblokjes, avocadodip, mais, koriander en pittige tortillachips in kleine kommetjes. Breng de tomaat op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Schep de tomatenrijst in diepe borden. Laat iedereen aan tafel naar smaak de tomatenrijst garneren.