Tex-Mex tomatenrijst
Tex-Mex tomatenrijst

Tex-Mex tomatenrijst

met pittige tortillachips, koriander, bonen, mais en avocadodip

Vandaag geen verse avocado maar een avocadodip in je box! Dit (h)eerlijke product is gemaakt van geredde avocado's. Dat is pas verantwoord genieten!

Tags:
Veggie
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

⅓ pack

Red kidney beans

½ sachet(s)

Mexican-style spices

⅗ teaspoon

Smoked paprika

100 g

Passata

25 g

Grated mature cheese

5 g

Fresh coriander

½ piece

Tomato

40 g

Avocado dip

145 g

Corn

25 g

Spicy tortilla chips

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

⅕ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories865 kcal
Energy (kJ)3619 kJ
Fat30 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate118 g
Sugar20 g
Dietary Fiber13.4 g
Protein26 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel 1/2 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel af.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag gemakkelijk opbakken met je favoriete groenten.

Tomatenrijst maken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bonen, de passata, de Mexicaanse kruiden en 1 mespuntje gerookt paprikapoeder per persoon toe. Kook de saus 6 - 8 minuten en schep regelmatig om. Voeg de rijst en de geraspte belegen kaas toe en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Snijden
3

Snijd de koriander fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Laat de mais uitlekken in een vergiet.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Serveren
4

Serveer de tomatenblokjes, avocadodip, mais, koriander en pittige tortillachips in kleine kommetjes. Breng de tomaat op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Schep de tomatenrijst in diepe borden. Laat iedereen aan tafel naar smaak de tomatenrijst garneren.