Luxe Thaise curry met zalm, kabeljauw en koolvis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe Thaise curry met zalm, kabeljauw en koolvis

Luxe Thaise curry met zalm, kabeljauw en koolvis

met rijst, groenten en kokossaus

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Labels:
Familie
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Bosui

1.25 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Roerbakmix met champignons

½ zakje(s)

Gele currykruiden

125 ml

Kokosmelk

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(Bevat Vis)

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

75 gram

Basmatirijst

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3294 kJ
Energie (kcal)787 kcal
Vetten37.4 g
waarvan verzadigd21.4 g
Koolhydraten77.5 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels9.7 g
Eiwitten35.9 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.

Smaakmakers bakken
2

Voeg de helft van de gember toe aan de pan voor de rijst. Kook de rijst in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit het witte gedeelte van de bosui, de knoflook, de currykruiden en de overige gember 1 - 2 minuten.

Groenten bakken
3

Voeg de groentemix toe aan de hapjespan en bak 6 - 8 minuten op middelhoog vuur, of tot de groenten gaar zijn. Snijd ondertussen de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) in ringetjes en snijd de limoen in partjes.

Saus maken
4

Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur terug naar middellaag en laat, afgedekt, 6 - 7 minuten zachtjes inkoken. Verwijder het deksel en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Roer kort voor serveren de vismelange erdoorheen en laat 1 - 2 minuten garen in de saus.

Vis pocheren
5

Breng de curry verder op smaak met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak). Verhit het geheel nog 1 minuut. Proef de curry en voeg eventueel naar smaak extra rode peper, vissaus en/of limoensap toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Vul een kleine kom met de aangegeven hoeveelheid rijst voor 1 persoon en druk voorzichtig aan met de achterkant van een lepel. Leg een bord ondersteboven op de kleine kom en draai vervolgens voorzichtig om. Herhaal dit voor de overige rijst. Verdeel de curry over de borden. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui, de overige limoenpartjes en eventueel de overige rode peper.