Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ bosje(s)
Bosui
1.25 tl
Verse gember
½ stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Roerbakmix met champignons
½ zakje(s)
Gele currykruiden
125 ml
Kokosmelk
¼ stuk(s)
Rode peper
¼ stuk(s)
Limoen
130 gram
Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis
(Bevat Vis)
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
75 gram
Basmatirijst
½ el
Zonnebloemolie
75 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
Voeg de helft van de gember toe aan de pan voor de rijst. Kook de rijst in 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit het witte gedeelte van de bosui, de knoflook, de currykruiden en de overige gember 1 - 2 minuten.
Voeg de groentemix toe aan de hapjespan en bak 6 - 8 minuten op middelhoog vuur, of tot de groenten gaar zijn. Snijd ondertussen de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) in ringetjes en snijd de limoen in partjes.
Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur terug naar middellaag en laat, afgedekt, 6 - 7 minuten zachtjes inkoken. Verwijder het deksel en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Roer kort voor serveren de vismelange erdoorheen en laat 1 - 2 minuten garen in de saus.
Breng de curry verder op smaak met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak). Verhit het geheel nog 1 minuut. Proef de curry en voeg eventueel naar smaak extra rode peper, vissaus en/of limoensap toe. Breng op smaak met peper en zout.
Vul een kleine kom met de aangegeven hoeveelheid rijst voor 1 persoon en druk voorzichtig aan met de achterkant van een lepel. Leg een bord ondersteboven op de kleine kom en draai vervolgens voorzichtig om. Herhaal dit voor de overige rijst. Verdeel de curry over de borden. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui, de overige limoenpartjes en eventueel de overige rode peper.