Thaise maaltijdsalade met biefstukpuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thaise maaltijdsalade met biefstukpuntjes

Thaise maaltijdsalade met biefstukpuntjes

Balansrecept: extra veel groenten en vezels, laag in calorieën

NIEUW! Ontdek elke maand een nieuw thema met de lekkerste recepten.

Deze maand: ga lekker in je vel de zomer tegemoet met balansrecepten. Elke week kies je een recept met extra veel groenten, veel vezels en laag in calorieën. Met deze Aziatische salade krijg je in één keer 250 gram groente binnen. Daarnaast is het gerecht rijk aan vezels én ijzer. IJzer draagt bij aan een energiek gevoel en een goede weerstand. Je haalt het onder andere uit rood vlees, de biefstukpuntjes in dit geval, maar wist je dat het bijvoorbeeld ook in groene bladgroenten, volkoren granen, peulvruchten, noten en eieren zit? Tip van de chef: ijzer wordt beter opgenomen als je iets aan je maaltijd toevoegt met vitamine C erin, zoals groente.

Allergenen :
Vis
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Little gem

100 gram

Biefstukpuntjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

3 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1.5 tl

Bruine suiker

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2276 kJ
Energie (kcal)544 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout5 g

Benodigdheden

Saladekom
Rasp
Bakpapier
Bakplaat
Kleine kom
Hapjespan

Instructies

Zoetzuur maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de komkommer in dunne halve plakken. Meng in een saladekom de komkommer met de wittewijnazijn en de suiker. Schep af en toe om zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Snijden
2

Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Dressing maken
3

Meng in een kleine kom de bruine suiker met per persoon 1 el limoensap, 1/4 tl limoenrasp en de vissaus. Bak de bruine ciabatta 8 - 10 minuten in de oven.

Snijden
4

Hak ondertussen de pinda's grof. Haal de blaadjes van de little gem los – houd er 3 per persoon apart en snijd de rest grof.

Biefstukpuntjes bakken
5

Snijd de biefstukpuntjes in gelijke stukken van 1 bij 2 cm. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan, wacht tot de olie goed heet is en fruit de knoflook en de rode peper een halve minuut op hoog vuur. Draai het vuur lager, voeg de biefstukpuntjes en limoendressing toe en bak 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Blus af met de sojasaus.

Serveren
6

Meng de gesneden little gem met het zoetzuur. Verdeel de zoetzure salade over de borden. Leg de hele bladeren erbovenop, vul ze met de biefstukpuntjes en schenk er een beetje van de overgebleven saus uit de pan overheen. Bestrooi met de pinda's. Serveer de ciabatta en de rest van de saus van de biefstuk erbij.