Thaise maaltijdsalade met biefstukpuntjes
Thaise maaltijdsalade met biefstukpuntjes

Thaise maaltijdsalade met biefstukpuntjes

Balansrecept: extra veel groenten en vezels, laag in calorieën

NIEUW! Ontdek elke maand een nieuw thema met de lekkerste recepten.

Deze maand: ga lekker in je vel de zomer tegemoet met balansrecepten. Elke week kies je een recept met extra veel groenten, veel vezels en laag in calorieën. Met deze Aziatische salade krijg je in één keer 250 gram groente binnen. Daarnaast is het gerecht rijk aan vezels én ijzer. IJzer draagt bij aan een energiek gevoel en een goede weerstand. Je haalt het onder andere uit rood vlees, de biefstukpuntjes in dit geval, maar wist je dat het bijvoorbeeld ook in groene bladgroenten, volkoren granen, peulvruchten, noten en eieren zit? Tip van de chef: ijzer wordt beter opgenomen als je iets aan je maaltijd toevoegt met vitamine C erin, zoals groente.

Allergens:
Fish
Gluten
Soy
Milk
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Komkommer

½ unit

Limoen

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode peper

10 milliliters

Vissaus

(Contains Fish)

1 unit

Bruine ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

10 g

Pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

1 unit

Little gem

100 g

Biefstukpuntjes

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

3 tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Suiker

1.5 teaspoon

Bruine suiker

½ tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2276 kJ
Calories544 kcal
Fat21 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate49 g
Sugar17.1 g
Dietary Fiber8 g
Protein34 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Grater
Parchment Paper
Baking Sheet
Small Bowl
Casserole

Cooking Steps

Zoetzuur maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de komkommer in dunne halve plakken. Meng in een saladekom de komkommer met de wittewijnazijn en de suiker. Schep af en toe om zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Snijden
2

Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Dressing maken
3

Meng in een kleine kom de bruine suiker met per persoon 1 el limoensap, 1/4 tl limoenrasp en de vissaus. Bak de bruine ciabatta 8 - 10 minuten in de oven.

Snijden
4

Hak ondertussen de pinda's grof. Haal de blaadjes van de little gem los – houd er 3 per persoon apart en snijd de rest grof.

Biefstukpuntjes bakken
5

Snijd de biefstukpuntjes in gelijke stukken van 1 bij 2 cm. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan, wacht tot de olie goed heet is en fruit de knoflook en de rode peper een halve minuut op hoog vuur. Draai het vuur lager, voeg de biefstukpuntjes en limoendressing toe en bak 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Blus af met de sojasaus.

Serveren
6

Meng de gesneden little gem met het zoetzuur. Verdeel de zoetzure salade over de borden. Leg de hele bladeren erbovenop, vul ze met de biefstukpuntjes en schenk er een beetje van de overgebleven saus uit de pan overheen. Bestrooi met de pinda's. Serveer de ciabatta en de rest van de saus van de biefstuk erbij.