Kan jij raden wat Tjap Tjoy betekent als je naar de foto van dit gerecht kijkt? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
1.25 cm
Verse gember
65 gram
Champignons
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Groene paprika
60 gram
Zilvervliesrijst
120 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
25 gram
Taugé
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
1 tl
Bloem
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
½ el
Zonnebloemolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de zilvervliesrijst. Snijd de ui in parten en hak grof. Pers of snijd de knoflook. Snijd de rode peper fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de champignons in plakken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in reepjes.
Tip: Extra snel? Kook het water voor in de waterkoker.
Kook de zilvervliesrijst, afgedekt, 20 - 25 minuten. Giet daarna af indien nodig en laat uitstomen met deksel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Bak de ui, knoflook, rode peper en gember 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kippendijreepjes toe samen met 1 tl bloem per persoon en roerbak 3 - 4 minuten.
Verkruimel 1/4 kippenboullionblokje boven de pan. Voeg de rode puntpaprika, groene paprika en champignons toe in de pan en bak 5 - 7 minuten. Voeg de ketjap en 50 ml water per persoon in de pan. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken tot er een saus ontstaat op middelhoogvuur. Voeg de taugé en sesamolie toe en bak het geheel nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de zilvervliesrijst over de borden. Schep de groenten, kippendijreepjes en saus over de rijst.
Tip: Wist je dat zilvervliesrijst meer dan de dubbele hoeveelheid vezels bevat als witte rijst? Vezels zorgen ook voor een goede stoelgang en een langer verzadigingsgevoel.