Tjap tjoy met kippendijreepjes
Tjap tjoy met kippendijreepjes

Tjap tjoy met kippendijreepjes

met zilvervliesrijst

Kan jij raden wat Tjap Tjoy betekent als je naar de foto van dit gerecht kijkt? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

2 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

1.25 cm

Fresh ginger

65 g

Mushrooms

½ piece

Romano pepper

½ piece

Green bell pepper

60 g

Brown rice

120 g

Chicken thigh strips with kebab spices

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

25 g

Beansprouts

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Flour

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories653 kcal
Energy (kJ)2734 kJ
Fat25 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate70 g
Sugar18 g
Dietary Fiber6.5 g
Protein30 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Large wok or sautépan

Cooking Steps

Snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de zilvervliesrijst. Snijd de ui in parten en hak grof. Pers of snijd de knoflook. Snijd de rode peper fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de champignons in plakken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in reepjes.

Tip: Extra snel? Kook het water voor in de waterkoker.

Bakken
2

Kook de zilvervliesrijst, afgedekt, 20 - 25 minuten. Giet daarna af indien nodig en laat uitstomen met deksel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Bak de ui, knoflook, rode peper en gember 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kippendijreepjes toe samen met 1 tl bloem per persoon en roerbak 3 - 4 minuten.

Saus maken
3

Verkruimel 1/4 kippenboullionblokje boven de pan. Voeg de rode puntpaprika, groene paprika en champignons toe in de pan en bak 5 - 7 minuten. Voeg de ketjap en 50 ml water per persoon in de pan. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken tot er een saus ontstaat op middelhoogvuur. Voeg de taugé en sesamolie toe en bak het geheel nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de zilvervliesrijst over de borden. Schep de groenten, kippendijreepjes en saus over de rijst.

Tip: Wist je dat zilvervliesrijst meer dan de dubbele hoeveelheid vezels bevat als witte rijst? Vezels zorgen ook voor een goede stoelgang en een langer verzadigingsgevoel.