Pocheren is het garen van een ingredient in vocht. Door de kip in de soep te pocheren wordt hij mooi gelijkmatig gaar én trekken de smaken van de kip ook in de soep.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Tomaat
¼ tl
Gerookt paprikapoeder
1 stuk(s)
Kipfilet
1 stuk(s)
Biologisch wit rozenbroodje
2.5 gram
Verse krulpeterselie
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
naar smaak
Extra vierge olijfolie
200 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het rozenbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Bereid de bouillon. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper, rode ui, paprika en tomaat in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de rode ui, rode peper, knoflook en 1/4 tl gerookt paprikapoeder per persoon 3 - 4 minuten (zie Tip). Voeg de tomaat en paprika toe en bak nog 3 - 4 minuten. Breng goed op smaak met peper en zout.
Tip: Het gerookt paprikapoeder is vrij sterk van smaak, voeg dus niet teveel in een keer toe maar proef tussendoor goed.
Schenk de bouillon in de soeppan en breng aan de kook. Voeg de kipfilet toe en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Je pocheert nu de kip in de soep. Controleer of de kipfilet gaar is en haal hem uit de soep. Kook de kipfilet langer indien nodig. Snijd ondertussen de krulpeterselie grof.
Voeg de suiker toe aan de soep, breng op smaak met peper en zout en pureer vervolgens met een staafmixer tot een grove of gladde soep naar smaak. Houd op laag vuur warm.
Pluk ondertussen met de hand de kipfilet klein, of gebruik een vork en een mes om de kipfilet uit elkaar te trekken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over soepkommen en garneer met de geplukte kipfilet en peterselie. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en serveer met het rozenbroodje.
Weetje: Wist je dat je met deze maaltijd meteen genoeg groenten voor de hele dag hebt gegeten?