Tomaat-paprikasoep met gepocheerde kipfilet
Tomaat-paprikasoep met gepocheerde kipfilet

Tomaat-paprikasoep met gepocheerde kipfilet

met rozenbroodje en krulpeterselie

Pocheren is het garen van een ingredient in vocht. Door de kip in de soep te pocheren wordt hij mooi gelijkmatig gaar én trekken de smaken van de kip ook in de soep.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
One-Pot Dish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

2 piece

Tomato

¼ teaspoon

Smoked paprika

1 piece

Chicken breast

1 piece

Organic white rose roll

2.5 g

Fresh curly parsley

1 piece

Romano pepper

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories526 kcal
Energy (kJ)2202 kJ
Fat9.6 g
Saturated Fat1.9 g
Carbohydrate71.7 g
Sugar21.1 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein34.7 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het rozenbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Bereid de bouillon. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper, rode ui, paprika en tomaat in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Smaakmakers bakken
2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de rode ui, rode peper, knoflook en 1/4 tl gerookt paprikapoeder per persoon 3 - 4 minuten (zie Tip). Voeg de tomaat en paprika toe en bak nog 3 - 4 minuten. Breng goed op smaak met peper en zout.

Tip: Het gerookt paprikapoeder is vrij sterk van smaak, voeg dus niet teveel in een keer toe maar proef tussendoor goed.

Kip pocheren
3

Schenk de bouillon in de soeppan en breng aan de kook. Voeg de kipfilet toe en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Je pocheert nu de kip in de soep. Controleer of de kipfilet gaar is en haal hem uit de soep. Kook de kipfilet langer indien nodig. Snijd ondertussen de krulpeterselie grof.

Soep pureren
4

Voeg de suiker toe aan de soep, breng op smaak met peper en zout en pureer vervolgens met een staafmixer tot een grove of gladde soep naar smaak. Houd op laag vuur warm.

Kipfilet plukken
5

Pluk ondertussen met de hand de kipfilet klein, of gebruik een vork en een mes om de kipfilet uit elkaar te trekken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over soepkommen en garneer met de geplukte kipfilet en peterselie. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en serveer met het rozenbroodje.

Weetje: Wist je dat je met deze maaltijd meteen genoeg groenten voor de hele dag hebt gegeten?