De zoete noot in deze soep komt niet alleen van de paprika en tomaat, er zitten ook gedroogde abrikozen in. Deze bevatten net zoveel vitaminen als verse abrikozen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Paprika
2.5 gram
Verse dragon
20 gram
Gedroogde abrikozenstukjes
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad, Soja)
40 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
1 stuk(s)
Volkoren ciabatta
(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
300 ml
Water
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Ris de blaadjes van de dragontakjes en snijd fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en bak de ui, tomaat, paprika, abrikozen en de helft van de knoflook 2 minuten. Roer regelmatig goed door. Voeg 200 ml van het kokende water per persoon toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook in 12 - 14 minuten gaar (zie Tip). Giet af en laat uitstomen.
Tip: In je box zit waarschijnlijk meer parelcouscous dan je voor dit recept nodig hebt. Weeg de juiste hoeveelheid per persoon af, of gebruik alles als je een grote eter bent.
Snijd ondertussen het broodje open en snijd elke helft in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bestrooi met de overige knoflook, peper en zout. Bak in 8 - 10 minuten krokant in de oven.
Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de geraspte Italiaanse kaas, de overige zure room en de dragon (zie Tip). Serveer met de soepstengels.
Tip: Dragon heeft een vrij sterke smaak, dus proef goed en voeg naar smaak meer of minder toe.