De zoete noot in deze soep komt niet alleen van de paprika en tomaat, er zitten ook gedroogde abrikozen in. Deze bevatten net zoveel vitaminen als verse abrikozen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
2 piece
Tomato
½ piece
Bell pepper
2.5 g
Fresh tarragon
20 g
Dried apricot pieces
(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame, Soy)
40 g
Giant couscous
(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)
1 piece
Wholegrain ciabatta
(Contains Barley, Oats, Rye, Sesame, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts)
25 g
Organic sour cream
(Contains Milk)
15 g
Grated Italian cheese
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olive oil
300 milliliters
Water
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Ris de blaadjes van de dragontakjes en snijd fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en bak de ui, tomaat, paprika, abrikozen en de helft van de knoflook 2 minuten. Roer regelmatig goed door. Voeg 200 ml van het kokende water per persoon toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook in 12 - 14 minuten gaar (zie Tip). Giet af en laat uitstomen.
Tip: In je box zit waarschijnlijk meer parelcouscous dan je voor dit recept nodig hebt. Weeg de juiste hoeveelheid per persoon af, of gebruik alles als je een grote eter bent.
Snijd ondertussen het broodje open en snijd elke helft in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige olijfolie. Bestrooi met de overige knoflook, peper en zout. Bak in 8 - 10 minuten krokant in de oven.
Haal ondertussen de soeppan van het vuur. Voeg de helft van de zure room toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Roer vervolgens de parelcouscous door de soep.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de geraspte Italiaanse kaas, de overige zure room en de dragon (zie Tip). Serveer met de soepstengels.
Tip: Dragon heeft een vrij sterke smaak, dus proef goed en voeg naar smaak meer of minder toe.