De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak, die nog meer versterkt wordt door de dragon. Dit kruid smaakt namelijk een beetje naar drop en anijs. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken en is in dit gerecht de perfecte smaakmaker.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Pruimtomaat
½ stuk(s)
Rode paprika
25 gram
Gedroogde abrikozen
4 leaves
Verse dragon
(Kan bevatten Selderij)
30 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
1 stuk(s)
Bruine ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon. Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen in stukken. Ris de dragonblaadjes van de takjes en snijd fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, tomaat, paprika, abrikozen en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 200 ml water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.
Zorg dat de parelcouscous (zie tip!) net onder water staat in een pan met deksel, breng aan de kook en en kook de parelcouscous, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, roer de korrels met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de ciabatta doormidden en vervolgens in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel de repen met de overige olijfolie en overige knoflook. Bak 6 minuten in de oven.
Haal de soeppan van het vuur. Voeg 1 el crème fraîche per persoon toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg de parelcouscous toe aan de soep.
Verdeel de soep over de kommen, garneer met de grana padano, overige crème fraîche en de dragon. Serveer met de knoflook-soepstengels.