Tomaat-paprikasoep met parelcouscous, gedroogde abrikozen en soepstengels
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous, gedroogde abrikozen en soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous, gedroogde abrikozen en soepstengels

De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak, die nog meer versterkt wordt door de dragon. Dit kruid smaakt namelijk een beetje naar drop en anijs. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken en is in dit gerecht de perfecte smaakmaker.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

2 unit

Pruimtomaat

½ unit

Rode paprika

25 g

Gedroogde abrikozen

4 leaves

Verse dragon

(May be present Celery)

30 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

1 unit

Bruine ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

1.5 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

25 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3029 kJ
Calories724 kcal
Fat33 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate81 g
Sugar26 g
Dietary Fiber11 g
Protein19 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon. Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen in stukken. Ris de dragonblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui, tomaat, paprika, abrikozen en de helft van de knoflook al roerend 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 200 ml water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

Parelcouscous koken
3

Zorg dat de parelcouscous (zie tip!) net onder water staat in een pan met deksel, breng aan de kook en en kook de parelcouscous, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, roer de korrels met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

Soepstengels bakken
4

Snijd ondertussen de ciabatta doormidden en vervolgens in drie repen. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel de repen met de overige olijfolie en overige knoflook. Bak 6 minuten in de oven.

Op smaak brengen
5

Haal de soeppan van het vuur. Voeg 1 el crème fraîche per persoon toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg de parelcouscous toe aan de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen, garneer met de grana padano, overige crème fraîche en de dragon. Serveer met de knoflook-soepstengels.