Tomaten-wortelsoep met spinazie-ricotta ravioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomaten-wortelsoep met spinazie-ricotta ravioli

Tomaten-wortelsoep met spinazie-ricotta ravioli

met basilicum, peterselie en grana padano-vlokken

Verse ravioli van De Pastafabriek wordt dagelijks met liefde bereid - met speciaal Italiaans meel en een vulling van spinazie en ricotta.

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

140 gram

Verse ravioli met spinazie en ricotta

4 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Wortel

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)510 kcal
Energie (kJ)2132 kJ
Vetten17.8 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten60.2 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels9.1 g
Eiwitten22.6 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Soeppan met deksel
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Snijd de ui in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in dunne plakjes. Snijd de tomaat in partjes.
  • Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de pasta.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 150 ml kokend water per persoon.

Soep maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de wortel en de tomaat toe en bak 4 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Pasta koken
3
  • Haal de ravioli voorzichtig los van elkaar en kook, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar.
  • Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Haal de soeppan van het vuur als de wortel gaar is en voeg de helft van de verse kruiden toe. Pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de overige verse kruiden grof.
  • Verdeel de ravioli in diepe kommen en schenk hierover de soep.
  • Garneer met de overige verse kruiden en grana padano-vlokken.