Heekfilet in romige currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heekfilet in romige currysaus

Heekfilet in romige currysaus

met rijst, sperziebonen en koriander

Door de heek te pocheren - een techniek waarbij je de vis in een vloeistof kookt - geef je het een intensere smaak!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Vis
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Gesneden ui

5 gram

Gemberpuree

50 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

50 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2632 kJ
Energie (kcal)629 kcal
Vetten19.3 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten80.4 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels8.1 g
Eiwitten30 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Kook de rijst
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Kook de rijst 6 minuten. Voeg de sperziebonen toe en kook nog 4 - 6 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Curry maken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gesneden ui, het kerriepoeder en de gemberpuree 2 - 3 minuten.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en suiker toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Vis pocheren
3
  • Bestrooi de vis met de Peruaanse kruiden.
  • Leg de vis in de hapjespan. Zorg ervoor dat de vis volledig onder de saus staat.
  • Laat de vis, afgedekt, 2 - 3 minuten in de saus garen.
  • Snijd ondertussen de korianderblaadjes grof.
Serveren
4
  • Roer de rijst los met een vork en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe kommen.
  • Serveer de tomatencurry met vis erbovenop.
  • Garneer met de koriander.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 250 gram groente!