Tomatenrijst met vegetarische balletjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatenrijst met vegetarische balletjes

Tomatenrijst met vegetarische balletjes

met paprika, feta en verse oregano

Wist je dat onze rijst en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Krulpeterselie en oregano

85 gram

Witte langgraanrijst

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

85 gram

Vegetarische gehaktballetjes van de Vegetarische Slager

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

200 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)862 kcal
Energie (kJ)3605 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers17 g
Vezels7.6 g
Eiwitten29 g
Zout5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snijd de paprika in kleine blokjes. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de blaadjes oregano van de steel en snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan een natriumarm bouillonblokje of gebruik de helft van het bouillonblokje met dezelfde hoeveelheid water. Garneer bij de laatste stap met de helft van de feta.

Tomatenrijst maken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de rijst, de ui, de knoflook en de blokjes paprika toe. Roerbak 2 - 3 minuten. Voeg dan de bouillon, de tomatenblokjes en de oregano toe en breng afgedekt aan de kook. Kook het geheel 15 - 18 minuten zachtjes of tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is.

Vegetarische balletjes bakken
3

Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes 6 minuten, of tot ze vanbinnen goed verhit zijn.

Tip:

Snijden
4

Snijd de pruimtomaat in parten. Snijd de krulpeterselie fijn. Verbrokkel de feta.

Tip: Wist je dat tomaten, vers of uit blik, rijk zijn aan vitamine A, C, E én lycopeen? Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Tomatenrijst afmaken
5

Haal de pan met tomatenrijst van het vuur en roer de parten pruimtomaat en de helft van de peterselie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de tomatenrijst over de borden en serveer met de vegetarische balletjes. Garneer met de overige peterselie en de feta.