Tomatenrijst met vegetarische balletjes
Tomatenrijst met vegetarische balletjes

Tomatenrijst met vegetarische balletjes

met paprika, feta en verse oregano

Wist je dat onze rijst en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Bell pepper

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

5 g

Curly parsley & oregano

85 g

White long grain rice

½ pack

Chopped tomatoes

85 g

Unbelievaballs from the Vegetarian Butcher

1 piece

Tomato

50 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories862 kcal
Energy (kJ)3605 kJ
Fat39 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate94 g
Sugar17 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein29 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snijd de paprika in kleine blokjes. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de blaadjes oregano van de steel en snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan een natriumarm bouillonblokje of gebruik de helft van het bouillonblokje met dezelfde hoeveelheid water. Garneer bij de laatste stap met de helft van de feta.

Tomatenrijst maken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de rijst, de ui, de knoflook en de blokjes paprika toe. Roerbak 2 - 3 minuten. Voeg dan de bouillon, de tomatenblokjes en de oregano toe en breng afgedekt aan de kook. Kook het geheel 15 - 18 minuten zachtjes of tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is.

Vegetarische balletjes bakken
3

Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes 6 minuten, of tot ze vanbinnen goed verhit zijn.

Tip:

Snijden
4

Snijd de pruimtomaat in parten. Snijd de krulpeterselie fijn. Verbrokkel de feta.

Tip: Wist je dat tomaten, vers of uit blik, rijk zijn aan vitamine A, C, E én lycopeen? Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Tomatenrijst afmaken
5

Haal de pan met tomatenrijst van het vuur en roer de parten pruimtomaat en de helft van de peterselie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de tomatenrijst over de borden en serveer met de vegetarische balletjes. Garneer met de overige peterselie en de feta.