Je brengt dit gerecht op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Risottorijst
2 stuk(s)
Gekruide kipworstjes
100 gram
Passata
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
125 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
25 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
250 ml
Water
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in dunne halve ringen. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Voeg de passata toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook.
Snijd het vel van de kipworstjes open en knijp het vlees uit het vel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de puntpaprika, Siciliaanse kruidenmix en het worstvlees toe en bak 3 - 4 minuten los op hoog vuur. Verlaag het vuur naar middelhoog. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut mee.
Voeg 1/3 van de bouillon met passata toe en laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon met passata toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Snijd de peterselie fijn.
Weetje: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? 5 gram peterselie per persoon lijkt misschien weinig, maar draagt wel degelijk bij aan je ijzerinname!
Voeg, wanneer de risotto nog 7 minuten moet koken, de cherrytomaten toe. Haal daarna de pan van het vuur en meng de mascarpone en de helft van de peterselie door de risotto. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de risotto over diepe borden. Garneer met de overige peterselie.