Tomatenrisotto met gekruide kipworstjes
Tomatenrisotto met gekruide kipworstjes

Tomatenrisotto met gekruide kipworstjes

met mascarpone en peterselie

Je brengt dit gerecht op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Risotto rice

2 piece

Chicken sausage

100 g

Passata

½ piece

Romano pepper

125 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

250 milliliters

Water

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2797 kJ
Calories668 kcal
Fat24 g
Saturated Fat10.6 g
Carbohydrate81.8 g
Sugar16.5 g
Dietary Fiber9 g
Protein27.7 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Wok or sautépan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in dunne halve ringen. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Voeg de passata toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook.

Bakken
2

Snijd het vel van de kipworstjes open en knijp het vlees uit het vel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de puntpaprika, Siciliaanse kruidenmix en het worstvlees toe en bak 3 - 4 minuten los op hoog vuur. Verlaag het vuur naar middelhoog. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut mee.

Risotto maken
3

Voeg 1/3 van de bouillon met passata toe en laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon met passata toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Snijden
4

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Snijd de peterselie fijn.

Weetje: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? 5 gram peterselie per persoon lijkt misschien weinig, maar draagt wel degelijk bij aan je ijzerinname!

Mengen
5

Voeg, wanneer de risotto nog 7 minuten moet koken, de cherrytomaten toe. Haal daarna de pan van het vuur en meng de mascarpone en de helft van de peterselie door de risotto. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over diepe borden. Garneer met de overige peterselie.