Tomatensoep en warm broodje met buffelmozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatensoep en warm broodje met buffelmozzarella

Tomatensoep en warm broodje met buffelmozzarella

Met rode pesto, tomaat en verse basilicum

Soep in de zomer? Deze tomatensoep in Italiaanse stijl gaat er bij ons altijd in - weer of geen weer. Net als de bekende Spaanse gazpacho kun je deze soep ook prima koud eten - lekker als het buiten heet is!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Tomaat

4 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

5 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

65 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2523 kJ
Energie (kcal)603 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels8 g
Eiwitten21 g
Zout5.5 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Staafmixer
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 250 ml water per persoon voor de soep. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in dunne plakken en houd 3 plakken tomaat per persoon apart voor de ciabatta. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

Soep maken
2

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat, de tijm en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kokende water en de honing toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng de soep afgedekt aan de kook en laat de soep 10 – 12 minuten zachtjes koken.

Broodje voorbereiden
3

Snijd ondertussen de ciabatta open. Scheur de buffelmozzarella grof en snijd de basilicum fijn.

Broodje beleggen
4

Beleg de onderste helft van de ciabatta met de rode pesto, de achtergehouden plakjes tomaat en de buffelmozzarella en bestrooi met peper en zout. Leg de bovenste helft van de ciabatta erop en bak 6 – 8 minuten in de oven, of tot de ciabatta goudbruin kleurt en de buffelmozzarella iets is gesmolten.

Pureren
5

Pureer ondertussen de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de helft van de basilicum en peper naar smaak. Til voorzichtig de bovenste helft van warme de ciabatta op, bestrooi met de overige basilicum en dek de ciabatta weer af. Serveer het warme broodje bij de soep.