Soep in de zomer? Deze tomatensoep in Italiaanse stijl gaat er bij ons altijd in - weer of geen weer. Net als de bekende Spaanse gazpacho kun je deze soep ook prima koud eten - lekker als het buiten heet is!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
4 stuk(s)
Tomaat
4 bosje(s)
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
1 tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
5 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
65 gram
Buffelmozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rode pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
1 el
Olijfolie
½ tl
Honing
¾ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 250 ml water per persoon voor de soep. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in dunne plakken en houd 3 plakken tomaat per persoon apart voor de ciabatta. Ris de tijmblaadjes van de takjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat, de tijm en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kokende water en de honing toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng de soep afgedekt aan de kook en laat de soep 10 – 12 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de ciabatta open. Scheur de buffelmozzarella grof en snijd de basilicum fijn.
Beleg de onderste helft van de ciabatta met de rode pesto, de achtergehouden plakjes tomaat en de buffelmozzarella en bestrooi met peper en zout. Leg de bovenste helft van de ciabatta erop en bak 6 – 8 minuten in de oven, of tot de ciabatta goudbruin kleurt en de buffelmozzarella iets is gesmolten.
Pureer ondertussen de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de kommen. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de helft van de basilicum en peper naar smaak. Til voorzichtig de bovenste helft van warme de ciabatta op, bestrooi met de overige basilicum en dek de ciabatta weer af. Serveer het warme broodje bij de soep.