Tomatensoep en warm broodje met buffelmozzarella
Tomatensoep en warm broodje met buffelmozzarella

Tomatensoep en warm broodje met buffelmozzarella

Met rode pesto, tomaat en verse basilicum

Soep in de zomer? Deze tomatensoep in Italiaanse stijl gaat er bij ons altijd in - weer of geen weer. Net als de bekende Spaanse gazpacho kun je deze soep ook prima koud eten - lekker als het buiten heet is!

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Celery
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

4 unit

Tomaat

4 bunch

Verse tijm

(May be present Celery)

1 teaspoon

Paprikapoeder

1 unit

Witte ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

5 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

65 g

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

20 g

Rode pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Honing

¾ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2523 kJ
Calories603 kcal
Fat35 g
Saturated Fat12.6 g
Carbohydrate49 g
Sugar15.8 g
Dietary Fiber8 g
Protein21 g
Salt5.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Stove
Pan with Lid
Immersion blender
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 250 ml water per persoon voor de soep. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaten in dunne plakken en houd 3 plakken tomaat per persoon apart voor de ciabatta. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

Soep maken
2

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat, de tijm en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kokende water en de honing toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng de soep afgedekt aan de kook en laat de soep 10 – 12 minuten zachtjes koken.

Broodje voorbereiden
3

Snijd ondertussen de ciabatta open. Scheur de buffelmozzarella grof en snijd de basilicum fijn.

Broodje beleggen
4

Beleg de onderste helft van de ciabatta met de rode pesto, de achtergehouden plakjes tomaat en de buffelmozzarella en bestrooi met peper en zout. Leg de bovenste helft van de ciabatta erop en bak 6 – 8 minuten in de oven, of tot de ciabatta goudbruin kleurt en de buffelmozzarella iets is gesmolten.

Pureren
5

Pureer ondertussen de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de helft van de basilicum en peper naar smaak. Til voorzichtig de bovenste helft van warme de ciabatta op, bestrooi met de overige basilicum en dek de ciabatta weer af. Serveer het warme broodje bij de soep.