Tomatensoep met kipgehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatensoep met kipgehaktballetjes

Tomatensoep met kipgehaktballetjes

met zelfgemaakte kaascroutons

Tomatensoep met balletjes! Wie wordt er niet blij van? Deze versie is met kipgehaktballetjes.

Labels:
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

2 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

¼

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Laurierblad

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)837 kcal
Energie (kJ)3501 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers25 g
Vezels13.8 g
Eiwitten38 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snijd de wortel in kleine blokjes en snijd de bleekselderij in halve maantjes van 2 cm dik. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul aan met 50 ml kokend water of maak gebruik van natriumarme bouillon.

Groenten stoven
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de ui samen met de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de wortel en de bleekselderij toe en bak 4 - 6 minuten. Snijd ondertussen de tomaat en pruimtomaat in grove stukken.

Soep maken
3

Verlaag het vuur, voeg de tomatenpuree, pruimtomaat, tomaat en laurierblad toe en bak 2 - 3 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn, de cherrytomaten in blik en de kippenbouillon. Breng zachtjes aan de kook en laat 10 - 15 minuten koken. Snijd ondertussen het tarwebroodje in blokjes en draai van het kipgehakt met Italiaanse kruiden 12 kleine gehaktballetjes per persoon.

Gehaktballetjes bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kleine gehaktballetjes 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg 1/2 el roomboter toe aan dezelfde koekenpan en voeg de broodblokjes toe. Bak krokant in 6 - 8 minuten en voeg de laatste minuut de helft van de kaas toe zodat deze kan gratineren. Schep goed om.

Soep afwerken
5

Haal ondertussen de soeppan van het vuur en verwijder het laurierblad uit de pan. Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Zet de soep terug op het vuur en voeg de gehaktballetjes toe. Laat de soep nog 4 - 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer met de kaascroutons en serveer samen met de overige geraspte kaas.